Újabb segélykiáltás a Dr. Ámbédkar Iskolától: legalább 7 millió forintra lenne szükségük

Megosztás

Veszélyben van az intézmény működése, amelynek fenntartásának havi költsége 1 200 000 Ft a rezsiválság óta.

Nemrég mi is írtunk róla, hogy a puszta léte is veszélybe került a Dr. Ámbédkar Iskolának, amelynek missziója, hogy a szegénységben élő fiatalok érettségit szerezzenek és ezáltal lehetőségük legyen továbbtanulni, valamint kitörni a szegénység örök körforgásából.

Az intézmény most újabb posztban számolt be az egyre tragikusabb helyzetről:

“A Dr. Ambédkar Iskola működése veszélyben van! Sajnos azt kell mondanunk, hogy ismét, ahogyan az elmúlt évek során annyiszor és hogy miért? A rezsiválság óta az iskolánk működtetésének havi költsége 1 200 000 Ft. Jelenleg legalább 7 000 000 Ft-ra lenne szükségünk ahhoz, hogy ne kelljen bezárni a kedves kis kék színű iskolánk kapuját” – írják az alább teljes hosszában olvasható Facebook-bejegyzésben.

Mint írják, ha az iskola nem tudja megkezdeni az új tanévet a kialakult válsághelyzet miatt, akkor “a diákjaink nem tudják folytatni tanulmányaikat a megszokott támogató környezetükben, hanem meg kell próbálniuk másik iskolákban elhelyezkedni. Ez miért olyan nehéz? Mert a „szokványos” módon működő iskolákban nem nyújtanak hasonló támogatásokat hiszen mi „egyedi” kondíciókkal működünk, ezért nagy valószínűséggel az iskola elhagyás mellett döntenek és a közmunka rendszerébe kapaszkodva próbálják meg előteremteni maguk és családjaik számára a mindennapi létszükségleteiket.”

Mindezek miatt azt kéri a Dr. Ámbédkar Iskola, hogy aki teheti, támogassa őket adományokkal. Az adományozásról ezen a linken minden fontos információ megtalálható: https://adomany.ambedkar.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek